top of page

Inter-actieve poëzie

Net voorbij gedichtendag bied ik elke Kappa-lezer de gelegenheid aan om mee actief te zijn... Wandel dus even mee door mijn gedachtegangen... 

 

Poëzie voelt bij mij aan als klank- en lichtspel... een geluid van woorden die proberen weer te geven wat er in me omgaat - met de binnen- en de buitenwereld als een soort diepte-spiegel van gebeurtenissen, atmosferen en emoties, kunstobjecten... want de wereld en de samenleving - en de natuur natuurlijk - zitten boordevol schoonheid, droefenis, vragen en belevenissen... toch! Het doet me dus telkens veel genoegen de juiste klank- en beeld-verwoordingen te voelen bovenkomen, neer te schrijven of voor te dragen/aan te bieden aan lezers.

Dus: één van mijn laatste bundels heet ’Geluid van Woorden’. Daarin staan 100 woorden waarrond ik een gedicht geschreven heb.

Vraag zelf twee gedichten aan uit de bundel 'Geluid van Woorden' = 100 gedichten die de geluidskracht van een woord weergeven. Kies twee woorden uit deze lijst - stuur ze naar wim.haazen@pandora.be en ik stuur je de twee gedichten toe.

Een voorsmaakje: 

voorsmaakje.png
bottom of page