top of page

Tentoonstellingen en voorlees-momenten 

van toen tot nu

Vanaf de jaren 2000 ontstond bij mij de behoefte om naar buiten te komen met mijn werk. Omdat ik toen al vaak poëzie schreef bij kunstwerken van anderen kon ik in samenspraak met die kunstenaars schilder- of beeldhouwwerk opnemen in de TT-ruimtes wat voor de bezoekers een aangenaam en stimulerend visueel effect had op het geprersenteerde geheel.

 

Een greep uit eerdere 'solo- tentoonstellingen: 'Dichter bij het Tij' en 'Dichter bij de Oever' (bibliotheken Antwerpen-Kiel en Linker-Oever / 'Spiegels, Verhalen en Gedichten' en 'Verhalen en Gedichten M/V' in de St.-Jozefskapel van Brasschaat / Deelname aan 'Wak'-tentoonstellingen in openlucht / 

Vanaf 2005 nam ik deel aan een hele reeks Kappa-tentoonstellingen (Kapellen - B) w.o. 'Isengrimus' rond L.P.Boon ( Antwerpen - Kapelle (NL) - Lint / 'Orpheus en Euridice (Fort Stabroek) / 'Koekeloerepoezewoefke (Ter Rivierenhof Antwerpen) / e.v.a.

Duo-tentoonstellingen met aanvankelijk Guy Renders - naaktfotografie (Expog Kapellen en De Beulenbak Antwerpen) / vervolgens met Mark Dezwarte, Dirk Janssens, Chris Wuyts, Marlou Pluymakers, Kamiel, Rita Neys, Heide  de Vree, Onno Jongewaard e.a. De wederzijdse creativiteit die dan ontstaat...

Een hoogtepunt daarvan was in 2013 het uitgebreide groepsproject 'Blauw - Intiem-In Team - Intens' in Brasschaat, Temse, Wachtebeke, Vresse-sur-Semois, Middelburg (Fotografie, weef-kunst, juwelen en poëzie)

Dankzij de  samenwerkingsverbanden in Middelburg en omgeving wordt mij telkens weer de mogelijkheid geboden om poëzie te mengen met  andere kunsten. Vaak ontstaat daaruit een aparte kunst-dichtbundel. Meest recent in Padma  ' Expositie LSD' (met Linda, Saskia en Arjen) / 'Vilt aan de muur'.  'Middelbnurg Schilderkunst' wordt wellicht in april dit jaar een volgende creatieve samenwerking.

Belangrijk: Steeds meer ontstonden mettertijd  de mogelijkheden om gedichten ter plaatse voor te lezen in een aparte rustige leeshoek of als illustratie van een fotografisch of schilder-/beeldhouwwerk waarbij ik van de toehoorder(s) kon vernemen dat het gesproken woord een extra dimensie betekende voor de kunstvoorwerpen èn de poëzie.

De verscheidene  'Voorlees-avonden'  waarbij ik voor een select publiek kort-verhalen en gedichten kwam voorlezen - begeleid door de creatieve klanken van Guy Renders (mondharmonica en/of gitaar) o.m. in Mechelen, Middelburg, Brasschaat, Antwerpen waren/zijn zorgen voor een rechtstreekse connectie met het publiek en de dichtkunst. Heerlijk toch, die sfeer voelen verglijden, heen en weer... 

De recente luisterverhalen (2020- 2021) vormen een soort sluitstuk van het gesproken poëzie-woord voor mezelf en de luisteraars. 

bottom of page